Deltamedia
Kako nas pronaći?

Deltamedia

Deltamedia d.o.o. je osnovana 1991. godine kao poduzeće u stopostotnom privatnom vlasništvu. Od samih početaka pa sve do današnjih dana težište poslovanja bilo je i ostalo u domeni satelitskih komunikacija.

Od 1993. godine Deltamedia započinje sa pripremama za implementaciju VSAT (Very Small Aperture Terminal) tehnologije na hrvatskom tržištu. Instalacijom prvog VSAT sustava za potrebe Večernjeg lista 1995. godine u Zagrebu, a nedugo zatim i  terminala za potrebe World Bank Bosnia and Herzegovina u Sarajevu započinje novo razdoblje temeljeno na brojnim instalacijama kako u Hrvatskoj tako i izvan nje. Za VSAT projekte Deltamedia je bila ugovorni partner sa Orion Atlanticom, Romantisom, DeTeSat – Deutsche Telekomom, Loral Cyberstarom, Satlynxom, Plenexisom, ND Satcomom, CET Teleportom, Orangeom i mnogim drugima.

Više od stotinu i dvadeset instaliranih sustava u Europi (Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna gora, Kosovo, Albanija, Gruzija), Aziji (Indija, Pakistan, Bangladeš, Nova Kaledonija), Africi (Tunis, Kamerun, La Reunion) i Bliskom Istoku (Sirija) dovoljno govore sami za sebe. Uvijek okrenuta novim tehnologijama Deltamedia od 2006. godine proširuje djelatnost uvođenjem BGAN satelitskih komunikacija (Broadband Global Area Network) te na tom području postaje partner firmama kao što su Inmarsat, Stratos Global, Thrane & Thrane / Cobham te European Satellite Link i European Satellite Distribution sa kojima vrlo uspješno radi na promicanju i implementaciji BGAN tehnologije.

Sve veće potrebe na području osiguranja sigurnih veza dovodi do suradnje sa firmon Cellcrypt) - vodećim svjetskim proizvođačem softverskih aplikacija namijenjenih enkripciji govornih komunikacija. Od kraja 2011. godine Deltamedia djeluje kao Cellcryptov ugovorni partner.

Tijekom svoga dugogodišnjeg rada Deltamedia je primila brojna priznanja za uspješan rad.

Puni naziv firme:
Deltamedia društvo sa ograničenom odgovornošću za trgovinu na veliko i malo i zastupanje stranih tvrtki
Skraćeni naziv firme: Deltamedia d.o.o.
Sjedište:   Zagreb, Fallerovo šetalište 16
Godina osnivanja: 1991.
MBS:     080280621 (upisano kod Trgovačkog suda u Zagrebu)
MB:  03641554
OIB: 18755479452
Članovi društva i osnivači:  Hrvoj Tonković, Zoran Radenković
Uprava: Hrvoj Tonković, direktor
Temeljni kapital: 84.200,00 kuna (u cijelosti uplaćen u novcu)
Djelatnost (po NKD-u): Inženjerstvo i sa njim povezano tehničko savjetovanje
Brojčana oznaka razreda:
7112
Poslovni račun - IBAN:
HR6224840081100383141 otvoren kod RBA, Zagreb

Inmarsat

 • Inmarsat je međunarodna organizacija koja pruža usluge pokretnih satelitskih komunikacija diljem svijeta zahvaljujući vlastitoj mreži od 11 satelita. Organizacija je utemeljena 1979. godine prvenstveno radi osiguranja satelitskih komunikacija u pomorstvu. Kasnije se sustav proširio na sve oblike globalnih pokretnih satelitskih komunikacija za komercijalnu uporabu, za sigurnost i nesreće na moru, u zraku i na zemlji (Maritime, Aeronautical, Land Mobile). Sjedište Inmarsata je u Londonu. Glavni dokumenti su Konvencija i Operativni sporazum.

  Od 1999. godine Inmarsat je proveo restrukturiranje te je podijeljen na:

  • privatnu tvrtku (združena pravna osoba) koja prodaje udjele kapitala radi komercijalnog opstanka na tržištu – Inmarsat Plc.
  • međunarodno tijelo (Skupština stranaka Inmarsata) koje osigurava obveze javne usluge Inmarsata uključujući Globalni pomorski sustav za sigurnost i nesreće na moru (GMDSS – Global Maritime Distress and Safety System).

  Satelitske usluge koje pruža Inmarsat uključuju izravno telefonsko biranje, telex, telefax, e-mail i prijenos podataka, određivanje i izvještaj o poziciji plovila, izravno biranje s ručnih telefona, prijenos podataka za zrakoplove, komunikaciju i izvještaj o poziciji za kopneni transport te BGAN servis (Broadband Global Area Network).

  Hrvatska je postala članica Inmarsata u studenom 1992. godine.

Korisni linkovi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naši partneri

 

 

 

 

 

Thrane & Thrane

Thrane & Thrane je vodeći svjetski proizvođač opreme i sistema za globalne mobilne komunikacije bazirane na sofisticiranoj satelitskoj i radio tehnologiji. Od svog osnivanja 1981. godine, kompanija je zauzela značajnu poziciju na tržištu globalnih mobilnih komunikacija baziranih na Inmarsat sistemu. Danas Thrane & Thrane proizvodi opremu za pomorske, zemaljske i avio potrebe. Proizvodi ove kompanije prodaju se širom svijeta pod nazivima Thrane & Thrane, Explorer i Sailor, putem mreže ovlaštenih distributera i partnera.
Thrane & Thrane ima oko 800 zaposlenih i uvršten je na Kopenhašku burzu.

Povijest i vlasnička struktura

Thrane & Thrane su 1981, godine osnovala braća Lars i Per Thrane. Prvi značajan proizvod koji su razvili bio je radio telex modem za Dansko Ministarstvo vanjskih poslova. Sredinom 80-ih Thrane & Thrane se presusmjerava sa radiotelexa na mobilne satelitske komunikacije, kada je firma razvila pomorski satelitski terminal za vodećeg svjetskog mobilnog satelitskog operatera, Inmarsat.
Početkom 90-ih, Thrane & Thrane počeo je prozvoditi Inmarsat–C prenosivu zemaljsku satelitsku stanicu, nakon čega se kompanija okrenula i tržištu zemaljskih i avio komunikacija putem Inmarsat satelita. 
U Martu 2001. dionice Thrane & Thrane-a su  uvrštene na Burzu u Kopenhagenu. Tokom 2003. godine, kompanija je kupila svog najvećeg američkog distributera u SAD-u, LandSee Systems Inc. Pod tvrtkom Thrane & Thrane Inc, to je danas Thrane-ov prodajni ured za Sjevernu Ameriku.
U proljeće 2004. kupljen je Eurocom Industries A/S u Danskoj, jedan od  vodećih svjetskih proizvođača opreme za pomorsku radio komunikaciju. Ova je akvizicija osigurala Thrane &Thrane-u poziciju vodećeg isporučioca komunikacijske opreme za pomorsko tržište.
Thrane & Thrane također ima svoj ured i u Šangaju, Kina, iz kojega se vodi prodaja za Daleki Istok.U listopadu 2006. Thrane & Thrane kupio je norvešku kompaniju Nera SatCom, koja je preimenovana u Thrane & Thrane Norway.
Najveći dioničar Thrane & Thrane-a je Lars Thrane, koji posjeduje 24 posto udjela. Lars Thrane je član Upravnog Odbora i Nadzornog Odbora firme. Od 1997. Per Thrane ne sudjeluje u upravljanju firmom.
Od Rujna 2007. Walther Thygesen je na čelu Thrane & Thrane kao izvršni direktor.

Dozvole, ovlaštenja, certifikati

DeTeSat ABCS Certificate ZR TT_Registered Reseller Certficate HR09
DeTeSat SCPC Certificate ZR TT_Registered Reseller Certificate HR08
DeTeSat ABCS Certificate HT Usluge u satelitskoj sluzbi_HAPEK2009
Popis primjenjenih normi_HAT TT_Registered Reseller Certificate HR12_13
EXPLORER_727_Declaration_of_Conformity Paradigm-Sadis2G-Certificate-ZR
E700 Declaration of Conformity Paradigm-Sadis2G-Certificate-HT
Thrane Sales Certificate Orbit-ORSAT-Certificate-ZR
ESL Confirmation for regional partner iDirect_Certificate_ZR
Opca dozvola OD_97 Certification-ZR
Ovlasti HAT2007 Ovlasti HAPEK2009
Copyright: Deltamedia d.o.o. 2013.