O nama

Deltamedia d.o.o. je osnovana 1991. godine kao poduzeće u stopostotnom privatnom vlasništvu. Od samih početaka pa sve do današnjih dana težište poslovanja bilo je i ostalo u domeni poslovne sigurnosti i kritičnih komunikacija.

Od 1993. godine Deltamedia započinje s pripremama za implementaciju VSAT (Very Small Aperture Terminal) tehnologije na hrvatskom tržištu. Instalacijom prvog VSAT sustava za potrebe Večernjeg lista 1995. godine u Zagrebu, a nedugo zatim i  terminala za potrebe World Bank Bosnia and Herzegovina u Sarajevu započinje novo razdoblje temeljeno na brojnim instalacijama kako u Hrvatskoj tako i izvan nje. Za VSAT projekte Deltamedia je bila ugovorni partner s Orion Atlanticom, Romantisom, DeTeSat – Deutsche Telekomom, Loral Cyberstarom, Satlynxom, Plenexisom, ND Satcomom, CET Teleportom, Orangeom i mnogim drugima.

Više od stotinu i dvadeset instaliranih sustava u Europi (Italija, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Kosovo, Albanija, Gruzija), Aziji (Indija, Pakistan, Bangladeš, Nova Kaledonija), Africi (Tunis, Kamerun, La Reunion) i Bliskom Istoku (Sirija) dovoljno govore sami za sebe. Uvijek okrenuta novim tehnologijama Deltamedia od 2006. godine proširuje djelatnost uvođenjem BGAN satelitskih komunikacija (Broadband Global Area Network) te na tom području postaje partner firmama kao što su Inmarsat, Stratos Global, Thrane & Thrane / Cobham te European Satellite Link i European Satellite Distribution s kojima vrlo uspješno radi na promicanju i implementaciji BGAN tehnologije.

Sve veće potrebe na području osiguranja sigurnih veza dovodi do suradnje s firmom Cellcrypt) – vodećim svjetskim proizvođačem softverskih aplikacija namijenjenih enkripciji govornih komunikacija. Od kraja 2011. godine Deltamedia djeluje kao Cellcryptov ugovorni partner.

Tijekom svoga dugogodišnjeg rada Deltamedia je primila brojna priznanja za uspješan rad.