Satelitska komunikacija na moru

SAILOR, nova era ultra brzog satelitskog prijenosa

Danas je satelitska komunikacija na moru pristupačnija nego ikad prije. Potražnja za glasovnom i e-komunikacijom, pregledavanje web stranica, društvene mreže i prijenos podataka, pridružila su se i rješenja za nadzor plovila i opreme te internetska komunikacija koja može značajno smanjiti operativne troškove te poboljšati sigurnost i logistiku.

Cobham SATCOM razumije koliko je važna satelitska komunikacija u svim pomorskim sektorima, tako da smo proizveli raznovrsnu ponudu antena i hardvera koji omogućuju sve, od sigurnosnih upozorenja i slanja tekstualnih poruka koristeći sporiju internetsku propusnost, do komunikacije između posade i putnika, komunikaciju između brodske posade i za najzahtijevnije tehničke primjene.

Najbitnije karakteristike

Uživajte u fleksibilnom širokopojasnom internetu na moru s svijetski vodećim SAILOR FleetBroadband terminalima. Visoko učinkovita SAILOR FleetBroadband spektar proizvoda omogućava pregledavanje e-pošte i korištenje interneta, glasovne pozive, gledanje videa i IP aplikacije po namjeni. Čvrsti i pouzdani, SAILOR FleetBroadband terminali omogućavaju vam poboljšavanje operativne komunikacije, ispunjavanje zahtjeva za izvještavanjem, omogućuju nadzor opreme i dijagnosticiranje pogreške ili vam jednostavno omogućuju povezanost s prijateljima i obitelji na kopnu. Ovi pomorski širokopojasni terminali kompaktni su i lagani, kvalitetnog dizajna dok uz sve to proizvođač osigurava pouzdanost i u najtežim uvjetima.

SAILOR FleetBroadband terminali nude Inmarsat FleetBroadband više-glasovnu uslugu, gdje možete dodati do devet istodobnih glasovnih linija koristeći jedan terminal bez utjecaja na bitnu matičnu komunikaciju, dok SAILOR 3771 Alarm Panel pruža Voice Distress Calling i komunikaciju između broda i obale, te isto tako između obale i broda.

Proizvodi

SAILOR 250 FleetBroadband

SAILOR 250 FleetBroadband je kompaktan sustav kreiran za pružanje visokih performansi i mogućnosti po prihvatljivoj cijeni za širok izbor različitih vrsta plovila.

S brzinom podataka do 284 kbps korištenjem antene promjera manjim od 30 cm, koja teži samo 5 kg, SAILOR 250 FleetBroadband savršen je balans forme i funkcije. Jednostavna instalacija i mogućnost pružanja pristupačnog brzog pristupa internetu/intranetu i e-pošti, uz glasovno pozivanje i prijenos podatka istovremeno osigurava profesionalnu mogućnost komunikacije za bilo koje plovilo.

 

SAILOR 250 FleetBroadband koristi sposobnost globalnog širokopojasnog pristupa internetu na moru što IP komunikaciju čini ekonomičnom stvarnošću bilo gdje u svijetu. Možete osigurati sredstva kako bi posada ostala u kontaktu s prijateljima i obitelji, istovremeno smanjujući operativne troškove poboljšanjem učinkovitosti plovila pouzdanim prijenosom podataka i glasovnom komunikacijom.

SAILOR 250 FleetBroadband može se transformirati u vrlo fleksibilno glasovno rješenje s više stanica bez potrebe za odvojenim PABX-om jednostavnim dodavanjem dodatnih Thrane & Thrane mobilnih IP slušalica. Zahvaljujući intuitivnom korisničkom sučelju na 2,2-inčnom TFT ekranu u boji i vrhunskom softveru za uklanjanje odjeka i sustavu za suzbijanje buke za izvrsnu jasnoću poziva možete dodati do 16 plug-and-play slušalica bilo gdje na plovilu.

SAILOR 500 FleetBroadband

SAILOR 500 FleetBroadband je vodeći model Inmarsat FleetBroadband-a na našem tržištu i dizajniran je tako da udovolji svim potrebama pomorske profesije za prijenosom podataka i zvuka na globalnoj razini.

SAILOR 500 FleetBroadband iako je malen i lagan omogućava bogatstvo funkcionalnosti, uključujući širokopojasni Internet/intranet, elektroničku poštu te siguran VPN uz glasovno pozivanje i prijenos podataka istovremeno. Manja kapitalna ulaganja u odnosu na konkurentske usluge povezivanja te fleksibilna, jednostavna instalacija, čak i od strane posade, omogućuje ekonomičnu i visoko propusnu povezanost i komunikaciju.

Brzina do 432 kbps donosi širokopojasno iskustvo na moru. S tako brzim prijenosom podataka SAILOR 500 FleetBroadband omogućuje upotrebu sigurnih VPN-a i osobno prilagođenih IP aplikacija. Osnažite svoja plovila najnovijom tehnologijom. Poboljšajte performanse vrhunskim nadzorom na daljinu te izvještavanjem i održavanjem.

S visokokvalitetnom glasovnom komunikacijom i pouzdanim prijenosom podataka za više korisnika SAILOR 500 FleetBroadband koristi mogućnosti globalne širokopojasne mreže na moru tako da su prijatelji i obitelj dostupni u svakom trenutku bilo telefonom ili elektroničkom poštom. Ponudite jeftin pristup brodskim telefonima, širokopojasnom internetu i osobnoj elektroničkoj pošti kako biste zadržali moral i zadovoljstvo posade, zadržavanje sigurnost i učinkovitost operacija.

Dizajnirana za pružanje pouzdanog rada u surovom morskom okruženju SAILOR 500 FleetBroadband antena je potpuno stabilizirana 3-osna antena sa senzorima brzine za poboljšanu performansu i brzo praćenje satelita. Izgrađena prema svjetski poznatim standardima SAILOR antena zaista postavlja SAILOR 500 FleetBroadband miljama ispred konkurencije i osigurava pouzdano povezivanje u svakom trenutku.

SAILOR 500 FleetBroadband može se transformirati u visoko fleksibilno glasovno rješenje s više stanica, bez potrebe za odvojenim PABX-om, jednostavnim dodavanjem dodatnih IP slušalica Thrane. Zahvaljujući intuitivnom korisničkom sučelju na 2,2-inčnom TFT ekranu u boji i vrhunskom softveru za uklanjanje odjeka te sustavu za suzbijanje buke za izvrsnu jasnoću poziva možete dodati do 16 plug-and-play slušalica bilo gdje na plovilu.

SAILOR 60 GX

SAILOR 60 GX najmanja je, najlakša i najnaprednija antena za novu Inmarsat Fleet Xpress High Throughput Satellite (HTS) pomorsku širokopojasnu uslugu. Temeljen na jedinstvenom vrhunskom kompozitnom/aluminijskom dizajnu za smanjenje težine i sofisticiranoj SAILOR VSAT tehnologiji za neusporedive performanse i karakteristike, SAILOR 60 GX pojednostavljuje proces implementacije i maksimalno povećava radni vijek.

SAILOR 60 GX dizajniran je da izdrži najteže morske uvjete i da pritom nudi visoku propusnu povezanost Fleet Xpress-a. To je najbrža antena za praćenje dostupna u klasi od 60 cm s vrhunskim dinamičkim performansama u svim smjerovima. Ova visoka funkcionalnost znači da čak i manja plovila, koja su više pogođena uznemirenim morem, mogu maksimalno iskoristiti pomorski širokopojasni sustav Fleet Xpress-a jer SAILOR 60 GX nudi snažnu povezanost čak i u ekstremnim uvjetima.

 

Zajedno SAILOR 60 GX na Fleet Xpress-u s integriranim SAILOR FleetBroadbandom osigurava korak u promjeni rada plovila i flote omogućujući pristup novom valu IT aplikacija koje nude operativnu učinkovitost i pouzdanost uz dobrobit posade. Fleet Xpress pruža visoku propusnu mogućnost povezivanja dok SAILOR 60 GX osigurava da je uvijek dostupan na brodu kako bi plovila mogla učinkovitije raditi iskorištavajući snagu tehnologije.

SAILOR 60 GX isporučuje se pripremljen za instalaciju s uključenom SAILOR GX modemskom jedinicom (GMU) i SAILOR antenskom upravljačkom jedinicom (ACU) koji osiguravaju kvalitetu i pouzdanost cijelom sustavu. Instalacija je jednostavna zahvaljujući bogatstvu značajki i detalja dizajna jedinstvenih za SAILOR VSAT tehnološku platformu. Na primjer, koristi samo jedan kabel za povezivanje antene i ostatka opreme smještene ispod palube, dok automatska kalibracija azimuta i automatska kalibracija kabela omogućuju jedinstveno “puštanje u pogon jednim dodirom”. Također sadrži dinamičke motorne kočnice unutar antene, uklanjajući potrebu za mehaničkim kočnim remenima, istovremeno osiguravajući da antena bude u ravnoteži i u situacijama bez struje, na moru ili tijekom transporta.

 

Kao i svi SAILOR VSAT sustavi, SAILOR 60 GX je nevjerojatno jednostavan za upravljanje te osigurava najbolju moguću podršku bilo gdje na svijetu. Jednostavan pristup na daljinu i dijagnostičke značajke uključuju mjesečnu evidenciju pristupanja, SNMP i ugrađene klijente elektroničke pošte koji automatski šalju zapise o performansama sustava.

SAILOR 100 GX

SAILOR 100 GX napredni je stabilizirani Ka-Band antenski sustav u 3 osi dizajniran za Inmarsat Global Xpress® satelitsku mrežu.

Kao i kod svih antenskih sustava SAILOR VSAT, SAILOR 100 GX je lagan i kompaktan. Koristi jedan kabel za povezivanje antene i opreme ispod palube (modem, napajanje). Napredne značajke kao što su automatska kalibracija azimuta (odlika koja nas izdvaja) i automatska kalibracija kabela značajno smanjuju vrijeme instalacije. Jedinstvena značajka Global Xpress One Touch Commissioning upotpunjuje paket što SAILOR 100 GX čini nevjerojatno jednostavnim za uporabu.

SAILOR 100 GX sadrži naprednu tehnologiju prijema koji omogućava potvrđivanje, provjeru i dosmjeravanje na satelit u vrlo kratkom vremenu. Ova jedinstvena značajka, testirana u referentnom sustavu SAILOR FleetBroadband-a, osigurava brzo registriranje terminala pri pokretanju i ponovnog povezivanja sa satelitom u slučaju privremenog ispada uzrokovanog lošim vremenom ili slabom jačinom signala.

 

Sa SAILOR 100 GX ima pouzdan pristup cijelom asortimanu globalnih visokopropusnih satelitskih usluga Inmarsat Global Xpress-a tako da možete uživati u snazi širokopojasne mreže za poslovne aplikacije, operacijama na brodovima i sigurnost posade.

SAILOR 100 GX isporučuje se s originalnim modulom SAILOR GX (GMU) koja izravno radi sa SAILOR 500/250 FleetBroadband-om i predstavlja kamen temeljac usluge Inmarsat Fleet Xpress-a. Sustav je dizajniran i testiran po najvišim zahtjevima udara morskih valova i vibracija te posjeduje IEC EN 60721 kako bi se osigurala pouzdana usluga i najduži mogući radni vijek na moru.