5 RAZLOGA ZA KORIŠTENJE SATELITSKOG TELEFONA U HITNIM SITUACIJAMA

Prirodne katastrofe mogu nastupiti bilo kada. Iza njih mogu ostati uništeni domovi, srušene zgrade i devastirana infrastruktura. Posljedice mogu biti i ljudske žrtve – nestali, ozlijeđeni ili čak mrtvi. Također, tijekom potresa ili drugih nenadanih situacija može doći do prekida opskrbe električnom energijom, cestovna infrastruktura može postati nepristupačna, a u prvo vrijeme može doći do nestašice hrane i vode. U slučaju hitne evakuacije može doći do razdvajanja članova vaše obitelj. Da biste bili sigurniji, te ujedno umanjili štetne posljedice, važno je da unaprijed napravite potrebne pripreme. Satelitski telefon vam može pomoći da vaše govorne i SMS komunikacije i dalje ostanu dostupne.

Zašto biste trebali imati satelitski telefon?

Satelitski telefon može održavati vezu vas, vaše obitelji i prijatelja u raznim nenadanim situacijama ili tijekom prirodnih katastrofa kao što su potres, požar, poplava, brodska havarija ili duži nestanak opskrbe električnom energijom

Kad se dogode prirodne katastrofe većih razmjera u pravilu se provode hitne evakuacije. Ako želite da vi, vaša obitelj i vaši prijatelji budu u mogućnosti održavati međusobne kontakte jedina pouzdana alternativa koja ostaje je satelitski telefon. U nepredvidivim situacijama može biti teško kontaktirati ostale, ako se isključivo oslanjate na svoj mobilni pametni telefon, prijenosno računalo ili čak fiksni (klasičan žičani) telefonski uređaj, jer postoji vrlo velika vjerojatnost da električna, internetska, mobilna zemaljska telefonska mreža bude teže oštećena i za čiju će sanaciju možda trebati proći nekoliko dana ili tjedana. Vrijeme koje vi jednostano nemate.

Satelitski telefon omogućuje vam da kontaktirate policiju, vatrogasce, hitnu pomoć, civilnu zaštitu i druge specijalizirane službe tijekom nenadanih situacija

Zamislite da ste vi i vaša obitelj u svojoj kući za vrijeme potresa nakon čega su struja, internet i telefonske usluge postale potpuno nedostupne. Što učiniti ako se član obitelji ozlijedi, a znanje o prvoj pomoći nije dovoljno? Kako nazvati hitnu pomoć da biste pravovremeno osigurali potrebnu medicinsku pomoć? Ako imate satelitski telefon, trebali biste bez problema nazvati najbližu medicinsku ustanovu i zatražiti pomoć. Satelitski telefon pouzdano će raditi i u takvim situacijama.

Satelitski telefon daje sigurnost kad putujete izvan urbanih područja

Na putovanjima, a posebno izvan urbanih područja, uvijek je poželjno održavati povremene kontakte sa svojom obitelji. Na taj način oni mogu znati jeste li dobro, imate li kakvih problema i tome slično. Ponekad je dovoljno uputiti samo jedan telefonski poziv, primiti ili poslati SMS poruku. Ako imate satelitski telefon to možete učiniti bez ikakvih problema i u svako vrijeme.

Satelitski telefon nudi mnogo širu pokrivenost od običnog telefona

Za razliku od današnjih mobilnih pametnih telefona, satelitski telefon može pružiti jednostavnu i brzu vezu u cijelom svijetu. Ako ste u hitnoj situaciji, čak i ako su telefonske linije u kvaru, u svakom trenutku možete uputiti ​​pozive te slati i primati SMS poruke. Bez obzira gdje se nalazili, bilo da planinarite kroz negostoljubivu šumu ili uživate u krstarenju na luksuznom brodu, sa satelitskim telefonom nije potrebno poduzimati ništa posebno kako biste mogli ostvariti vezu. Jednostavno možete ostati tu gdje jeste osijećajući se sigurno.

Satelitski telefon je vrlo jednostavan za upotrebu

Korištenja satelitskog telefona je vrlo jednostavno i uspostava veze ne iziskuje puno vremena. Unatoč tome što je njegova tehnologija moderna i napredna, u praksi se koristi vrlo slično načinu na koji koristite vama dobro poznati mobilni pametni telefon.

Podijeli

Podijeli objavu na Facebooku
Podijeli objavu na Twitter
Podijeli objavu na Linkdinu
Podijeli objavu na Pinterestu

Kritična komunikacija

Od početka rata u Ukrajini enormno je porasla potražnja za satelitskim telefonima i satelitskim terminalima. Kriza čipova i ostalih sofisticiranih elektroničkih komponenti ovu je situaciju

Pročitaj više »

Novi ISO 27001:2022

Tehnološki napredak u zadnjih 20 godina iz temelja je promijenio radne procese. Tada, manje od 7% svjetske populacije, koristilo je informatičke tehnologije ili bilo „online“.

Pročitaj više »

Financijska tržišta

Turbulentan tjedan na financijskim tržištima. Gotovo sve kategorije imovine su izgubile na vrijednosti, možda s izuzetkom energije čija je cijena poprilično volatilna i u zavisnosti

Pročitaj više »