5 MJESTA NA KOJIMA VAM TREBA SATELITSKI TELEFON

Bez obzira smatrate  li se avanturistom ili jednostavno ljubiteljem prirode, satelitski telefon može vam postati najbolji prijatelj. On će vam omogućiti da u svakom trenutku ostvarite vezu s brojnih udaljenih lokacija na kojima je pokrivenost zemaljskim signalom vašeg mobitela loša ili je uopće nema. Naime, satelitski telefon će vam i tada omogući ti da kontaktira te svoju obitelj, prijatelje i znance te im javite vašu lokaciju ili zatražite pomoć ako nešto krene po zlu. Iz tog razloga, satelitski telefon treba smatrati apsolutno nužnim priborom vaše putničke opreme.

Planine

Unatoč svim opasnostima penjanje na stijene i planine predstavlja vrlo izazovan sport za ljubitelje adrenalinskih uzbuđenja. Svake godine svjedoci smo brojnih nesreća koje se događaju prilikom planinarenja po Velebitu, Biokovu, Dinari ili drugim planinama. Najčešće, takve nesreće zahtijevaju hitnu medicinsku pomoć. Njih samo donekle možete prevenirati ako savjesno i odgovorno primjenjujete strogo propisane vještine penjanja te pravilno upotrebljavate svoju alpinističku opremu. Ali i unatoč toga mogu se dogoditi neželjene situacije koje su izvan vaše kontrole. U takvim slučajevima satelitski telefon vam doslovno može spasiti život.

Pustinja

Pustinjsko kampiranje i ruksak vrlo su privlačni avanturistima i svima onima koji uživaju u ljepotama  surovog pustinjskog krajolika. Bez obzira na godišnja doba pustinjska klima je neumoljiva. Hladne noći i užareni dani svakodnevnica su u različitim pustinjama širom svijeta. Negostoljubivo okruženje  uz izloženost mnogobrojnim insektima i otrovnim gmazovima dio su svakodnevnog opreza o čemu svakako morate voditi računa. Nadalje, pojavljuje se i problem opskrbe vodom jer bez nje nećete dugo preživjeti ako vam ona iz nekog razloga ponestane. Na zemaljsku telekomunikacijsku infrastrukturu nemojte niti pomišljati. Vaš mobitel u tom okruženju sasvim sigurno neće raditi. Ali zato vaš satelitski telefon hoće.

More

Na otvorenom moru daleko od kopna satelitski telefon je apsolutno potreban čak i ako svi ostali brodski komunikacijsku uređaji rade ispravno. Havarija na moru može se dogoditi iznenadno. Gubitak napajanja električnom energijom u takvim situacijama uzrokuje nemogućnost korištenja kompletne brodske komunikacijske opreme. Dovoljno je da se samo za malo odmaknete iz zone obalne ili otočke pokrivenosti zemaljskim signalima pa da posljedice završe kobno. Satelitskim telefonom uvijek možete zatražiti pomoć.

Šuma

Iako satelitske telefone ponekad može biti teže koristiti u šumi nemojte ih zbog toga zanemariti. Šume su jedno od mjesta u kojem se možete najlakše dezorijentirati, a potom i izgubiti. Kada vas uhvati strah nastane panika, a osjećaj izgubljenosti može vas samo dodatno zablokirati u donošenju racionalnih odluka. Ali, ako sa sobom imate satelitski telefon osjećate se sigurnim i znate da niste sami.

Egzotične destinacije i daleka putovanja

Putovanja u daleke zemlje i egzotične krajeve predstavljaju poseban izazov. Bilo da se radi o poslovnom ili turističkom putovanju pitanje povezanosti sa članovima vaše familije, prijateljima i znancima spada u prioritet. Treba znati da još i danas postoje krajevi, zemlje i lokacije na kojima zemaljska telekomunikacijska infrastruktura nije u svakom trenutku dobavljiva. Tko vam jamči da će vaš mobitel uopće raditi sa pojedinih lokacija. Možda vaš postojeći ugovorni telekom operator uopće ne podržava uslugu roaminga iz zemlje u koju ste upravo doputovali. Možda trebate kupiti skupe bonove i novu SIM karticu kako biste uopće mogli nazvati nekoga od vaših najdražih! Sve su to pitanja koja vam mogu zagorčati detaljno isplanirano putovanje i boravak u sredini u kojoj ste se našli.

Zaključak

Čak i najspremniji i pustolovni ljudi mogu pogriješiti, pretrpjeti nezgode ili previdjeti važan detalj u svojim pripremama. Najbolje što možete učiniti je odbiti prepustiti svoje preživljavanje slučaju sudbine. Pobrinite se da imate plan za nepredviđene slučajeve i nenadane situacije kako biste u svakom trenutku mogli zatražili pomoć. Kamo god planirate putovati satelitski telefon vam može pomoći da se kući vratite sigurno i zdravo. A cijena za to je prava sitnica!

Podijeli

Podijeli objavu na Facebooku
Podijeli objavu na Twitter
Podijeli objavu na Linkdinu
Podijeli objavu na Pinterestu

Kritična komunikacija

Od početka rata u Ukrajini enormno je porasla potražnja za satelitskim telefonima i satelitskim terminalima. Kriza čipova i ostalih sofisticiranih elektroničkih komponenti ovu je situaciju

Pročitaj više »

Novi ISO 27001:2022

Tehnološki napredak u zadnjih 20 godina iz temelja je promijenio radne procese. Tada, manje od 7% svjetske populacije, koristilo je informatičke tehnologije ili bilo „online“.

Pročitaj više »

Financijska tržišta

Turbulentan tjedan na financijskim tržištima. Gotovo sve kategorije imovine su izgubile na vrijednosti, možda s izuzetkom energije čija je cijena poprilično volatilna i u zavisnosti

Pročitaj više »