ZAŠTO BISTE TREBALI IMATI SATELITSKI TELEFON NA MORU

Svi znamo da plovila koriste radare i radio vezu kao sredstvo komunikacije na moru. Vidjeli smo to na televiziji i u filmovima. Neki sretnici i u živo. Međutim, većina ljudi smatra da je to dovoljno za njihovu sigurnost za vrijeme plovidbe na moru. Satelitski telefon vam doslovno može spasiti život, čak i kad je vaše plovilo opremljeno drugom elektronikom. U najmanju ruku, može vam omogućiti komunikaciju kad ste daleko od zemaljske infrastrukture i nema signala na vašem mobitelu.

Sigurnost

Krenimo najprije do najvažnijeg razloga: daleko ste sigurniji na moru sa satelitskim telefonom nego bez njega, pogotovo ako ima značajku GPS praćenja. Inmarsat IsatPhone 2 je satelitski telefon s GPS praćenjem i pritiskom na „Tracking Assistance button“ (SOS) tipku odmah će emitirati signal za pomoć s vaše lokacije.

Naravno, sama plovila se mogu pratiti ako su opremljeni GPS-om, ali što ako trebate napustiti svoje plovilo da biste preživjeli? Spašavanje na neopremljenom čamcu za spašavanje, komadu olupine ili čak na otoku (i to se događa) bit će puno lakše ako vas se može točno locirati pomoću satelitskog telefona. S morskim i oceanskim strujama mogli biste biti kilometrima udaljeni od mjesta kada je vaše plovilo prestalo emitirati GPS signal.

Komunikacija

Inmarsatova globalna satelitska mreža, omogućava da vaš satelitski telefon IsatPhone 2 nikad nije izvan dometa usluga, što osigurava da ćete imati signal bilo gdje u svijetu. Moći ćete telefonirati, bez obzira na to koliko ste daleko, i održavati kontakt s ljudima na kopnu, kao i drugim brodovima opremljenim satelitskim telefonima. Uvijek ćete ostati povezani i dostupni.

Ipak, komunikacija ne završava samo na telefonskim pozivima. Možete koristiti i drugu satelitsku komunikacijsku opremu. E-pošta, razmjena tekstualnih poruka i aplikacije ostaju vam dostupni bez obzira gdje se nalazili. S naprednijom opremom možete postići čak i širokopojasne brzine.

Završne misli

Naš planet je lijepo, ponekad opasno mjesto i kamo god krenuli, bez obzira koliko daleko otišli, bilo da ste pomorac, skiper, nautičar ili samo volite ploviti, satelitska komunikacija spas je za povratak na sigurno.

Podijeli

Podijeli objavu na Facebooku
Podijeli objavu na Twitter
Podijeli objavu na Linkdinu
Podijeli objavu na Pinterestu

Kritična komunikacija

Od početka rata u Ukrajini enormno je porasla potražnja za satelitskim telefonima i satelitskim terminalima. Kriza čipova i ostalih sofisticiranih elektroničkih komponenti ovu je situaciju

Pročitaj više »

Novi ISO 27001:2022

Tehnološki napredak u zadnjih 20 godina iz temelja je promijenio radne procese. Tada, manje od 7% svjetske populacije, koristilo je informatičke tehnologije ili bilo „online“.

Pročitaj više »

Financijska tržišta

Turbulentan tjedan na financijskim tržištima. Gotovo sve kategorije imovine su izgubile na vrijednosti, možda s izuzetkom energije čija je cijena poprilično volatilna i u zavisnosti

Pročitaj više »