ZBOG ČEGA INMARSAT KORISTI SAMO JEDAN MODEL SATELITSKOG TELEFONA?

U današnje vrijeme izloženi smo pravoj poplavi najrazličitijih modela mobilnih telefona brojnih svjetskih proizvođača od čega je većina uređaja sličnih ili gotovo identičnih karakteristika. Praktično je nemoguće pratiti sve modele koji su prisutni na tržištu kao i njihove tehničke karakteristike te mnogobrojne druge mogućnosti koje pružaju korisnicima.

Zbog čeka onda Inmarsat, kao najveći globalni igrač na području mobilnih satelitskih komunikacija, svojim korisnicima nudi samo jedan, jedini model – IsatPhone 2.

Razlog leži u činjenici da je satelitski telefon prvenstveno namijenjen uspostavi telefonskih poziva te slanju i primanju SMS poruka. Tu dakle nema mjesta internetu, elektroničkoj pošti, snimanju fotografija i video sadržaja te svega ostalog što nam današnji mobiteli zadnje generacije nude. Ali, na satelitske telefone postavljaju se drugi, mnogobrojni specifični zahtjevi koje ovi uređaji moraju zadovoljiti imajući u vidu profil njihovih korisnika. A to su najčešće vojnici, policajci, pripadnici raznih specijalnih jedinica, vladinih agencija, vatrogasci, članovi mnogobrojnih nevladinih organizacija, profesionalni skiperi, avanturisti, misionari i svi ostali koji zbog prirode posla kojim se bave moraju u svakom trenutku na raspolaganju imati dostupnu i sigurnu govornu vezu bez obzira na kojem dijelu zemaljske kugle se trenutno nalaze. Satelitski telefon za njih prije svega treba biti robustan uređaj otporan na mehaničke udarce, vlagu i prašinu. Uređaj mora omogućiti korisniku i rad u rukavicama što znači da bilo koji oblik zaslona osjetljivog na dodir (Touch Screen) tu ne dolazi u obzir.

Nadalje, satelitski telefon mora imati zaslon visokog osvjetljenja kako bi sve funkcije jasno mogle biti vidljive i pri jakom danjem svjetlu. Ugrađeni zvučnik mora moći proizvesti glasniju razinu zvuka od one koje se traži kod komercijalnih mobitela. I na kraju dolazimo do specifične funkcije koju pruža samo satelitski telefon ako se njegov korisnik nađe u izvanrednoj nenadanoj situaciji ili u neprijateljskom okruženju. Aktivacijom tipke ASSISTANCE BUTTON vrši se slanje SMS poruka na pet prethodno upisanih brojeva telefona ili e-mail adresa kako bi primatelji poruke saznali sve informacije o lokaciji s koje je poruka poslana. A radi se o četiri ključne informacije: geografskoj širini, geografskoj dužini, nadmorskoj visini i vremenu kada je sustav satelitskog telefona zadnji puta registrirao vašu GSP lokaciju. Upravo zbog tih razloga Inmarsatova odluka je da tržištu treba ponuditi samo jedan model satelitskog telefona i to model koji će u potpunosti zadovoljiti sva traženja korisnika stavljajući sigurnost na prvo mjesto.

Podijeli

Podijeli objavu na Facebooku
Podijeli objavu na Twitter
Podijeli objavu na Linkdinu
Podijeli objavu na Pinterestu

Kritična komunikacija

Od početka rata u Ukrajini enormno je porasla potražnja za satelitskim telefonima i satelitskim terminalima. Kriza čipova i ostalih sofisticiranih elektroničkih komponenti ovu je situaciju

Pročitaj više »

Novi ISO 27001:2022

Tehnološki napredak u zadnjih 20 godina iz temelja je promijenio radne procese. Tada, manje od 7% svjetske populacije, koristilo je informatičke tehnologije ili bilo „online“.

Pročitaj više »

Financijska tržišta

Turbulentan tjedan na financijskim tržištima. Gotovo sve kategorije imovine su izgubile na vrijednosti, možda s izuzetkom energije čija je cijena poprilično volatilna i u zavisnosti

Pročitaj više »